Bilder av Bergen (BAB) er et fotoprosjektet i regi av Bergen360 og BA. Fra hovedsiden BAB er det også skutt ut følgende undersider: Arkitektur i Bergen / Fotomuseum Bergen / AUTOfokus / . Bilder publisert her kan bli brukt på BA.no og i BA papiravis.

Plakat/banner/skilt

Krokodille

Rett og slett et nærbilde av et banner som henger ut på Akvaritet i Bergen, og som reklamerer for deres krokodille-utstilling. Dersom en skulle ha vært i tvil, så blir det hele avslørt av spesielt de vertikale stripene som er skygger kastet av gitteret som banneret henger på.

360-seil på BA-huset

I dag lanserte vi i BA for alvor vår Origo-satsing i Bergen med nettstedet bergen360.no. I den forbindelse endret vi på det store seilet som henger på byggets fasade. Dermed bød anledningen seg for å knipse et nytt bilde av Bergen.

BI, Bergen, skilt

BI vs. BB III. OK. Jeg innrømmer det. Det humoristiske i dette bildet er sikkert begrenset. Men, der og da falt jeg for det.

Pil-fantasi i Klostergarasjen - Bergen

Med ungen på slep hjem fra lørdagskos i sentrum måtte jeg stoppe ved dette motivet inne i Klostergarasjen (hall F). For en retningsgivende pil er jo ikke bare en pil vel. Jeg ser også en slags kurv. En sånn som en kanskje henger på juletreet. Fikk også assosiasjoner til en slush/milkshake med sugerør. Samt en god, gammeldags gotteripose. Noen andre? (kartmarkering for øvrig satt ved innkjøringen t… Les hele

Mot Fjellsiden

Dagen etter brannen i Skivebakken, en grå dag…, på vei til fotomessen for å treffe andre BaB’ere - denne veggen er et kunstverk!

Ronald Reagan Carpentry

Løbergsalleen: Denne irskregistrerte kassebilen bærer et noe interessant firmanavn. Bak på bilen står følgende tekst å lese: “Finished working in the whitehouse, now I´ll come to your house…” Men, ble det gjort en god jobb der da?

Sommeropera

Sommeropera – Operafestival på Bergenhus festning 29. juni – 5. juli 2009. Banner på Rådhusets kortvegg. Tidligere bannere: Hvor lenge varer en opplevelse? 250.000 bergensere

Nygaardsgaten

“Nygaardsgaten”. På gateskiltet i Nygårdsgaten 70 holder skrivemåten med dobbel A fortsatt stand. Dersom vi går ut i fra at gateskiltet fulgte gjeldende rettskrivning da det ble satt opp, må det være fra perioden 1907-1917. (Før 1907 var det “Nygaardsgaden”, etter 1917 “Nygårdsgaten”.)

Inndalsveien 10.08.09

Et skilt vi trolig kommer til å se mer til i tiden som kommer …

Yeah baby - Xhibition

Om ikke damen på dette mega-banneret gjør det, så ønsker tydeligvis Xhibition å tilfredsstille våre drømmer. “Dine drømmer” står å lese øverst på banneret.

Sydnespladsen

Noen av de gamle gateskiltene holder fortsatt skansen. Her: Sydnespladsen.

Aquarium

Akvariet ble åpnet i 1960, og det skulle ikke forundre meg mye om dette enkle skiltet ved inngangen til C. Sundts gate har vært med siden begynnelsen. (Og dersom vi et øyeblikk ser bort i fra at det heter aquarium også på engelsk, kunne det kanskje hevdes at dette er byens eneste gjenværende infoskilt på klassisk latin.)

Miljø og forskning

Godt fremmøte på Forskningsdagenes arrangement på Festplassen (lørdag 19. september 2009). I bakgrunnen kommunens miljøbanner på rådhusets kortvegg. På tidligere bannere har en del info forsvunnet bak trærne foran rådhuset – denne gangen er hovedbudskapet plassert i den øvre delen av banneret. (Men der oppe er det dessverre heller ikke vanskelig å få øye på det ekstra mellomrommet som har sneket s… Les hele

Smaaskansen

I serien med gamle skrivemåter på gateskilt: på hjørnet mellom Småskansen og Brattlien råder den doble a-en fortsatt grunnen.

Øvre Fjeldsmug

Skiltet med “Øvre Fjeldsmug” holder stand, til tross for at skrivemåten på navnet rimeligvis har endret seg et par ganger. Ifølge Byleksikonet ble navnet “Øvre Fjeldsmug” offisielt i 1881. Skrivemåten på skiltet gjaldt frem til 1917, da den nye rettskrivningen gjorde “fjeld” til “fjell”. I årene 1948-93 var navnet “Øvre Fjellsmauet” (igjen ifølge Byleksikonet). Etterpå ble det “Øvre Fjellsmug” igj… Les hele

Øvre Blekevei(en)

Øvre Blekevei(en). Sensurert gateskilt like ved Skansen. Såvidt jeg vet heter veien nå “Øvre Blekeveien” – men den bestemte artikkelen er ofte et ømtålelig punkt når det gjelder steds- og gatenavn.

Nordnæsbakken

Nordnæsbakken. Nordnes er skrevet på gamlemåten, med Æ, på skiltet nederst i Nordnesbakken. Rett rundt hjørnet står “Nordnesgaten”, med E.

Ingen gjennemgang

“Ingen gjennemgang”. Siden før 1938, da rettskrivningen gjorde “gjennem” til “gjennom”, har noen ønsket å holde uvedkommende fra å bruke trappen fra Bispengsgaten til Lille Øvregate. Logisk nok står dette skiltet kun øverst i trappen, for hvem vil vel ubedt begi seg oppover denne bratte trappen?

Til Vaagsalmenning

De fleste gamle gateskilt er byttet ut, men noen steder blir vi fortsatt minnet om eldre skrivemåter.

Er det ikke det ene ...

Skilting i Strandgaten, oktober 2009.